22 de nov. 2010

Barranc de la Paridora

Este passat dissabte, alguns membres del Club, ens vam dirigir cap a la zona dels Ports, a Tarragona, per a intentar finalitzar, alguns per tercera vegada, el descens del Barranc de la Paridora. Però que per desgràcia i per una sèrie de circumstàncies que de seguida detalle no es va poder completar.
Tres components de l'eixida; Felipe, Dani i Jesús van eixir de Betxí a les 7:30 del matí, a Borriol es va unir Juan i ja a Traiguera es va incorporar al grup David. Vam arribar al destí a hora d'esmorzar, i clar, això no cal perdonar-ho, a part feia prou fred, així que alguna cosa calenteta al cos no li vindria malament.
A partir d'este moment és quan va entrar a formar part de l'eixida la temuda "Llei de Murphy": Si una cosa comença malament, sempre pot anar a pitjor….
L'esmorzar es va fer algo mas llarg d'allò que s'esperava, una vegada vam agafar el vehicule i ens vam encaminar cap a la capçalera del barranc ens trobem que la pista d'accés estava literalment desfeta, (passerells nosaltres que damunt que en la ressenya d'accés indica "aconsellable 4x4" vam anar en furgoneta), inclús ens toque baixar-nos alguna vegada de la furgoneta per a espentar i "rescatar-la" en algun tram complicat.
Ja per a finalitzar, i si tot açò no era suficient, ens vam trobar que hi havia maquinària arreglant la pista, així que, ens va tocar aparcar a quasi una hora a peu de la capçalera del barranc, amb el que ja se'ns feia quasi impossible poder finalitzar el barranc i eixir de la zona "complicada" de la pista abans que ens quedàrem sense llum natural, perquè només entre l'anada i el retorn empraríem prop de tres hores.
Després d'equipar-nos i realitzar l'aproximació a la capçalera del barranc comencem el descens del mateix prop de les 12:30.
L'entrada del Barranc de la Paridora és espectacular, s'accedix per davall d'un pont de pedra, per a, de colp trobar-te amb dos rape'ls d'uns 20 metres cada u. La llastima és que el barranc anava pràcticament sec, però amb el fred que feia, no trobem a faltar l'haver de remullar-nos, (encara que al principi hi havia un lleuger plovisqueig que va fer que el primer rappel esvarara un poc).
Vam continuar el descens entre algunes destrepades i rape'ls fins a arribar a la part mes encaixonada del barranc.
Inclús havent-hi poc aigua, hi ha alguns bots que es van poder realitzar, això sí, a compte i risc de passar un "poquet" de fred. Després d'eixir de la zona mes encaixonada i de realitzar uns rape'ls en sec i amb prou caos de pedres vam decidir abandonar el barranc abans d'arribar a l'ultime rappel de 35 metres, ja que se'ns tirava el temps damunt i volíem evitar el conduir de nit per eixa pista.
Després d'una llarga i dura senda vam trobar la pista que ens conduiria a la furgoneta. Una vegada en ella, ni canviar-nos, a menjar alguna cosa rapideta, (barretes, fruïts secs i algunes gominoles) i ràpidament cap a la "civilització".
Una vegada vam arribar, ja de nit, al bar on vam esmorzar, ens desequipem i, casualitats de la vida, ens vam trobar amb Carlos i Ismael, dels Valentins, dos companys que van vindre a l'eixida que va organitzar el CMV a la Pica d'Estats. Xarrem un poc amb ells i camí de tornada a casa, amb la mala sensació de no haver aconseguit finalitzar el descens del barranc;(per a algun ja és el "barranc maleït", perquè de tres visites no ha aconseguit finalitzar-lo en cap).
Hi ha set de venjança, TORNAREM!!!!!!
Els components del CMV que van realitzar el descens d'este barranc són: David, Felipe, Juan + Jesús i Dani.
 

Barranc Paridora from CM Vistabella on Vimeo.

1 comentari: