El ClubVa ser l'any 2007,cuan un grup d'amics i veïns de Vistabella es va decidir a crear una associació cultural i esportiva amb la intenció de fomentar el senderisme entre els habitants i visitants de la població.

En el mes d'octubre del mateix any es redacte l'acta de constitució del Club, al desembre ja es disposava del C.I.F. i dels estatuts.

En 2008 es van començar a realitzar activitats esportives i culturals, sent la ruta Vistabella-La Estrella-Vistabella, el 21 de març, la primera eixida senderista organitzada pel Club.

Des de la seua creació, el CMV, fomenta el senderisme amb nombroses eixides, principalment en el parc Natural del Penyagolosa.

Com a associació compromesa amb l'entorn, el CMV, desenrotlla anualment jornades de neteja de sendes i camins, així com jornades per a fomentar el coneixement de la naturalesa que ens envolta entre la gent mes jove i així poder donar a conéixer els costums i vivències dels nostres avantpassats.

En la seua faceta mes esportiva, el CMV, com hem mencionat anteriorment, organitza eixides senderistes pel Penyagolosa i poblacions de l'entorn, així com a Pirineus i la resta de la geografia espanyola. També es realitzen activitats mes de "aventura", com són el barranquisme, escalada i BTT.

Al mateix temps s'organitza una cursa de muntanya, la Cursa de Muntanya Vistabella.

En l'actualitat el CMV compta amb al voltant de 180 socis.